I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

[Audio] [Video] Whoa-redaktionen tipsar om 10 svenska jullåtar

Svensk Hiphop - Audio & Video

   
Redaktionschef

2012-12-21 01:37

[Audio] [Video] Whoa-redaktionen tipsar om 10 svenska jullåtarFrån Whoa-bloggen:

Allt medan diskussionerna går heta runt om i landet kring rappens och pepparkaksgubbarnas vara eller icke vara i luciatågen, snökaos, inställda bussar, försenade tåg, censurerad Kalle Anka och jordens undergång, närmar sig julen med stormsteg. 2012 börjar lida mot sitt slut och vi på Whoa-redaktionen arbetar i vanlig ordning för fullt med att summera året för er läsare innan det blir dags för en välbehövlig paus med nära och kära.

Ett naturligt och traditionsenligt steg på vägen i väntan på den 24:e är denna veckans Whoa rekommenderar. Här har vi valt att lista några av våra favoriter till jullåtar, oavsett om de behandlar julens framsidor eller baksidor. Låtar som speglar såväl glädje, mys och harmoni som missnöje, frustration och ilska. Tio svenska och tio amerikanska låtar, men absolut ingen topplista eller i någon specifik rangordning.

När vi ändå är inne på temat jullåtar måste vi samtidigt passa på och tipsa om Cookin’ Soul & DJ Whoo Kid‘s The Notorious B.I.G. – Ready For X-Mas (Mixtape), som släpptes häromdagen. Ett projekt med remixer av The Notorious B.I.G’s musik där Brooklyn-legendens rap fått nya, vintriga ljudbilder.

God jul och gott nytt år! /Whoa-crew


Timebomb Allstars – Each X-mas (Same Ol’ Shit)


Smötsiga Höndar – Smötsig Jul


Stockholmssyndromet – Syndromet firar jul


Medina – Jul igen


Obnoxiuz – Holy X-Mas


BigDif – Sänkta Klas på barnkalas


Sexfemman – Julen är stulen


Stockholmssyndromet – En schmutzig Jul


Keffat liv – Julenatt silvernatt


Enhet V – Strulafton


Besök inlägget för att ta del av de amerikanska låtarna

Oracle aka HipHop-Oraklet | Whoa-Crew 2000-2013|
I januari 2014 lägger vi ned Whoa. Tack för de här åren!