I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

[Whoa Netplay] Käp & Drrock – 420

Svensk Hiphop - Audio & Video

   
Redaktionschef

2013-04-20 21:54

[Whoa Netplay] Käp & Drrock – 420



Från Whoa-bloggen:

George Kaplan (Trainspotters) och D-Rock släpper nu tillsammans tapet 420 via Random Bastards (RB042). Den 20 april 2011 var det tänkta releasedatumet men av olika anledningar sköts det hela upp och nu, två år senare, är det dags. Förutom netplay här på Whoa så kommer den finnas till försäljning i kassettformat via Random Bastards webshop. Alla riktiga heads som köper kassetten får exklusivt alla instrumentaler och någon låt SlomoDanked (C&S)! I shoppen hittar du även andra kassetter, kläder, skates, samt Trainspotters nya 2XLP vinyl Bastards! och mycket annat.

Käp berättar om 420:

"En natt för många år sedan, kanske runt -07, befann jag mig i Random Bastards-studion och hade haft en session med alla boysen. När de drog bestämde jag mig för att sova över där. Under natten spelade jag in en massa låtar själv på svenska som är grunden till det här tapet. Inget hände med dem och efter några år kontaktade jag den gamle räven Drrocken och bad han remixa dem. Han kom med den briljanta idén att istället spela in låtarna på nytt och att utöka antalet. Efter ytterligare något år så är alltså detta projekt klart. Här tar jag tag i det mörkaste som finns inom en. “Varför är jag som jag är?” “Vad kan jag skylla på?” “Vad kan rättfärdiga mitt beteende?” Tapet är först och främst för alla som kan relatera!

Rök nåt!"

Drrock eller D-rock (känd/okänd: ifrån tidigare samarbeten med Östblockarn, Porno, Eberhard Kcch och Blindfold) serverar en lika stora delar medryckande som avskyvärd tappning av uppklippta och lagrade samples i syfte att fördärva och skapa någon form av vämjelig njutning. Beatsen ska inge en känsla av sväng samtidigt som upplevelsen av att något inte funkar och är skevt. Tidens tand har gnagt och lagrat saker som varit tänkta som skisser men fått ny form genom Kaplans texter och på så vis fått nytt liv i någon slags rå-form av beats.


FÖR LÅTLISTA OCH NEDLADDNING, BESÖK WHOA-BLOGGEN HÄR

Oracle aka HipHop-Oraklet | Whoa-Crew 2000-2013|
I januari 2014 lägger vi ned Whoa. Tack för de här åren!