I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Angående domarna

Svensk Hiphop - Battles

   

2011-04-17 06:21

Angående domarna

Är det bara jag som misstänker att dommre oavsett tävling kommer att vilja ha övertid ifall åtminstone den ena parten har gett en jävligt underhållande show, bara på grund av att de precis som vem som helst vill ha mer?

Samtidigt kanske det inte blir särskilt underhållande ifall någon av parterna är för underlägsen, så det kan gå jämt ut.

En viktigt sak att ta med sig är dock att domare kan ha olika referenspunkter och humor, vilket automatiskt gör att en differentierad dommarskara kommer ge ett stretigt domslut. Därmed får jag väl parafrasera Färska Prinzen, i säkert mer än en låt: Rap är underhållning era jävla idioter. :D

Så hur får man fram så bra balanserade domare som möjligt? behövs det ens domare? Kan det vara bättre att var och en får döma batlten utefter sin synpunkt, eller kommer allt för mycket lyriskt genialitet gå förbi ifall pöbeln får dominera utfallen?

Truthful words are not beautiful; beautiful words are not truthful. - Lao Tzu