I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Norsk Hiphop - Klicka på tråden och lär känna hiphop från grannlandet!

Utländsk Hiphop - Allmänt

   
Producent

2012-04-14 17:05

Norsk Hiphop - Klicka på tråden och lär känna hiphop från grannlandet!

Tänkte tipsa alla svenska hiphopfans om vad som finns i det långa landet till väst. Hiphopen har väl aldrig varit så levande i Norge som just nu kan man säga och battle events besöks av hundratals personer, radio spelar hiphop, det är konserter non stop med stora internationella stjärnor. Kort sagt, hiphopen i Norge men framförallt i Oslo då, är levande som bara den. Oslo är en väldigt speciell stad då nästan hälften av staden består av invandrare, så det är en gryta av kulturer, musik, flava osv.

En kortare introduktion till lite olika sidor av den norska hiphopen (lyrics finns på nätet om det är svårt att förstå vad de rappar om):

Madcon (extremt populär mainstream grupp, lite Norges motsvarighet till OutKast kan man säga men senaste tiden har soundet varit mer kommersiellt):







Karpe Diem (motsvarigheten till Sveriges Petter i popularitet men kör inte samma stil och sound):







Gatas Parlament (motsvarighet till Sveriges LoopTroop Rockers, dvs politisk underground soundet):







Jesse Jones (Norges svar på Ken Ring, mer tung förortsrap):







Sen finns det mycket mer som Paperboys, Warlocks, Erik & Kriss, Tungtvann, Lars Vaular, A-Lee, El Axel och mkt, mkt mer. Kolla upp det om ni är intresserade!



//Paz