I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Lite tankar om Big K.R.I.T....

Utländsk Hiphop - Allmänt

   

2013-01-09 19:07

Lite tankar om Big K.R.I.T....

Shoo! Jag är rätt så "ny" här. Har aldrig skrivit på hiphop forumet tidigare, men jag kommer nog att börja göra det eftersom att det verkar finnas bra folk här som kan hålla en bra nivå på diskussionen.

Kan börja med att presentera mig själv lite...

Jag är en 17årig kille som älskar södernrap. Det var la när jag var runt 12-13 skulle jag tro som jag började lyssna på Paul Wall bland annat. Man hörde ju aldrig södernrap vad jag kommer ihåg iaf på tv och så. Eminem och 50 cent var la mina favoritartister innan det.

Jag upptäckte K.R.I.T. när jag var runt 15-16år. Jag blev kär i hans musik direkt. Det var bara så helt fantastiskt enligt mig. Som om det var jag som hade skapat honom. Men på senare tid så har lite tankar kring hans karriär snurrat runt i mitt huvud och jag känner att jag behöver skriva av mig angående det. Vet inte om det finns så många som lyssnar på honom här, men om det finns så skulle jag gärna vilja höra om ni tycker att det jag säger stämmer... Iaf.

Jag har har på senare tid undrat om inte Dej Jam ser K.R.I.T. som någon de vill satsa på 100% Det känns som att de inte ger honom deras fulla stöd. K.R.I.T. släppte ju 3 gratisalbum innan sitt debutalbum. Return of 4eva och 4eva n a day var ju bara helt fantastiska. Jag blev mållös efter att ha lyssnat på dem. Vet inte hur många gånger jag har lyssnat på dem nu. R4 och 4Eva byggde iaf upp en grymt stor hype för live from the underground. Man förväntade ju sig något enormt efter de två förgående albumen.

Jag har lyssnat på LFTU tiotals gånger nu och kan inte låta bli att känna mig lite besviken. Den var riktigt bra o så, men den kändes inte lika bra som de två förgående projekten. Efter att ha lyssnat på 4eva igår och R4 idag så tänkte jag för mig själv... Varför släppte han inte R4 som sitt debutalbum? Det var ju snälla nån en instant classic. Jag lyssnade på några random låtar från honom idag och efter ett tag så kom Handwriting. Jag visste ju vad han sa i låten, men jag hade aldrig tänkt på det som jag skulle göra nu...


Excuse my tone of Explainvoice but today was just a bad day
Label hit me about another single and said I ain't had play
Since Country Shit, hell they thought that was a regional record anyway
But thank God for Bun B and Ludacris because they had faith
That shit would take off and it did, guess I was too country to quit
I make albums not hits, these rich folks don't know about this
But that's cool, I'm back to that K.R.I.T. Wuz Here


Det fick mig att fundera på om R4 egentligen inte var menat att vara hans debutalbum för seriöst... Vilken jävla artist skulle inte släppa ett sådant mästerverk som deras debutalbum? När man läser den delen som jag citerade så tycker jag iaf att det låter som att Dej Jam ville ha fler singlar och därför inte satsade på R4. Samma sak med 4eva n a day. Även på ett av K.R.I.T. senaste twitter inlägg så kan man läsa det här


Strategizing the Next tape with my bro @jonnyshipes got me feeling like 2010 when "Krit Wuz Here" came out.


LFTU har utan tvekan fler singlar än hans tidigare projekt. Men även 2 av dem bästa låtarna han någonsin har gjort i Praying Man och Rich Dad, Poor Dad. Även i LFTU så kan man höra en skit i början där någon säger att han är "in the mainstream". K.R.I.T. säger även att han är från the underground. Detta är något som kommer tillbaks senare så kom ihåg det. Praying Man har K.R.I.T. själv sagt handlar om olika scenarion hos slavar, men jag tror verkligen att det är mer än bara det.


Stumble along the path, he emerged from the grass
Stopped at me and asked why so sad
Perhaps because they had taken what I had
I'm sure it wasn't much to them but it was all that I could grab


Den delen får mig bara att tänka på en sak, och en sak bara. Att Def Jam tog ifrån K.R.I.T. hans frihet att skapa precis den musiken han vill. Det var det jag först trodde också innan jag hörde en intervju där K.R.I.T. sa att det handlade om slavar.

Boating along the sea, he emerged from the mist
Asked me how I got far from the beach
Cause they stripped me of my pride and put these shackles on my feet
I was stacked on top of my folk and it was really hard to breathe
It was a little hard to believe that I had been caught up in this mess


Samma sak här. Texten talar för sig själv "It was a little hard to belive that I had been caught up in this mess"

See I heard there's people free, not that far but far from me
To be running from these dogs with no shoes up on my feet
I heard of this railroad that ventures underground
And takes my kind of people to a place that we can't be found


"Heard of this railroad that ventures underground" I början av albumet så sa han som sagt att han var från the underground, så för mig låter det helt enkelt som att han vill tillbaks.

Jag kände att jag behövde skriva av mig angående det här eftersom att det verkligen känns som att det är något som pågår i kulisserna. K.R.I.T. betyder även så otroligt mycket för mig och förmodligen södern också. Man kanske frågar sig själv nu, varför han skrev under ett kontrakt och så, men killen hade liksom rappat i 10år innan han fick ett kontrakt. Sedan så har han själv sagt att A&Rs inte kommer till Mississippi.
Hoppas att jag får några svar på denna tråd. Vill gärna höra vad ni tycker. Jag ber till gud bara att K.R.I.T. för alltid kommer att vara sig själv. Har aldrig sett/hört en så ödmjuk rappare. This is my interpretation. Ni får ursäkta stav/slarvfel etc. Avslutar mitt inlägg med ett till citat…

An A&R once told me
“You can determine the worth of a song within 15 seconds of it playing”
With complete and utter lack of the fact
That it takes takes all 3 minutes and 40 seconds of a song
To comprehend what I’m saying
It ain't a single if it don’t fly
It ain't a hit if it don’t ride
Now he couldn’t tell me the components of a smash
But the ringtones were their all-time high
And a rappers only as big as his chain, the flashier the better
(Inlägget ändrat av Klevzz 2013-01-09 19:11:44)


2013-01-09 19:30
R4 finns att köpa så köp den :)

-

Jag föredrar helt kllart R4 och 4eva, men jag ser inte riktigt hur Def Jam haft ett tydligt finger i detta. Tycker inte LFTU har några väldigt uppenbara kommersiella låtar. Bara en del svaga KRIT-låtar.

Det är inte direkt som Eminems och Slaughterhouse värdelösa musik där man tydligt märker att cheferna beställt in en refräng.

Tycker mest att LTFU är för spretig och att albumet har för många opersonoliga låtar. Även en del kassa features. Devins vers är rätt kass och Ludacris vers är rent av dålig. Trots detta ett album jag lyssnat på väldigt mycket.

-

Om du inte sett detta så kommer du gilla KRIT mer efter.

"Efter att ordet spridit sig tog det en halvtimme/tre kvart sen var Crooked och Royce på plats tillsammans med Horse Shoe Gang-snubbarna, Crookeds brorsas gäng, C.O.B.-killarna och övriga kompisar till Crooked. Snubben har hela jävla LA som backar upp honom." - jeppehehe

2013-01-09 19:43
Har redan köpt R4 både på CD och Vinyl. Samma sak med hans andra album :) Förutom 4eva n a day. Skulle få den i julklapp av syrran, men det är något skumt med hans affär. Inte kommit på över en månad och ingen svar från support :( Hoppas att även den kommer på vinyl.

Låtarna kanske inte är så uppenbart kommersiella, men han har fler låtar som skulle kunna anses som singlar. What U Mean, Yeah Dats Me, Money On The Floor, I Got This. Jag gillar dessa låtar jättemycket dock, men jämför med R4... på 21 låtar så är det ju bara Country Shit (som är otroligt bra) som skulle kunna anses vara lite av en singel. Men som sagt, det är fortfarande bra. Förväntade du dig inte mer egentligen da?

Har även sett den intervjun. Har nog sett allt som kommer med honom eftersom att jag följer honom på twitter och facebook så jag ser vad som är aktuellt och om det är något som han inte skriver om så skriver hans fan page om det :)

2013-01-09 20:04
Albumet var som jag förväntade mig. Kommersiellt gångbart, men ändå Krit. Jag gillar albumet men de är ju mycket mer lockande att sätta på R4 eller 4eva. Som ett fan kände jag att Krit skämt bort oss med en jävla massa bra gratismusik och att nu försökte ta ett steg för att bli ett större namn. Jag gillar att han försökte nå en större publik eftersom han inte på något sätt sålde ut sig i processen. Albumet kändes som ett steg för att bli något större.
"Efter att ordet spridit sig tog det en halvtimme/tre kvart sen var Crooked och Royce på plats tillsammans med Horse Shoe Gang-snubbarna, Crookeds brorsas gäng, C.O.B.-killarna och övriga kompisar till Crooked. Snubben har hela jävla LA som backar upp honom." - jeppehehe

2013-01-09 20:29
Ja, han har definitivt skämt bort oss, men jag kommer att köpa allt han ger ut oavsett om det var gratis från början eller ej. Han sa i någon intervju att han ville ta det fansen gillade från hans tidigare projekt och göra det till ett album. Men ändå, det från Handwriting kan man inte blunda för... Det betyder något.

2013-01-09 20:30
Det är ändå Def Jam vi snackar om det mesta, verkligen inte allt, är väl nästan skit som släpps där nuförtiden? Big KRIT släppte ändå ett av de bästa albumen 2012 och nådde som tidigare nämnt ut till än mycket större publik - vilket leder till att dessa förmodligen tar del av hans tidigare grejer också - med club bangers som money on the floor och what u mean. Han skapar sig en bra fan base inför nästa släpp.


2013-01-09 21:02
Ja Def Jam har gått ner sig oerhört vad jag har läst iaf. De verkar bara tänka på pengarna nu. 2chainz och Trinidad James t.ex. har de signat. Och det var knappast för att de kände att det var bra artister utan $$$.
Promotor

2013-01-21 13:10
Varför är denna snubben så underskattad:/ alltså han är bättre än de flesta rapparna men ändå lack of publicity överallt
 

2013-01-21 21:37
Souljaboy11 skrev:
Varför är denna snubben så underskattad:/ alltså han är bättre än de flesta rapparna men ändå lack of publicity överallt

Tycker att det alltid har varit så med artister från södern. Han är dock fortfarande ung så han har många år på sig. Han skulle även jobba med Mike Will Made It på sitt kommande album, så det kanske hjälper en del också.

2013-01-22 22:10


Kan rekommendera den här intervjun med Consequence där han förklarar skillnaden mellan "The rap game" och "The music business" på ett väldigt bra sätt.

Många av dagens rappare hade tjänat mer på att släppa sin musik indie.
your heart pump project kool-aid
Hangaround

2013-01-25 19:51
Han är sjukt bra!

2013-01-29 03:08
Älskar dat boi! Krittan slår ju Yeezy med hästlängder när det kommer till rappande producent, i alla fall som det ser ut 2013. Hans gästvers på 1 Train från A$AP Rockys album bådar gott inför kommande släpp. Och jag som har en försmak för Alabamas rapscen ser ju fram emot hans album med YelaWolf som borde tröckas ut inom en snar framtid.
all 'bout the bluntrap

2013-01-29 03:11
Devins gästvers på Hydroplaning är asfet!
all 'bout the bluntrap
Producent

2013-01-30 11:43
Return of 4eva var fan mindblowing bra, gick på repeat i månader. (Jävligt bra chopped n screwed också)
Att den fanns på vinyl kom som en nyhet så blir dags att skrapa i bössan tror jag!
https://soundcloud.com/macdusty - SP1200/S950

2013-01-30 11:49
Marrelarre skrev:
Return of 4eva var fan mindblowing bra, gick på repeat i månader. (Jävligt bra chopped n screwed också)
Att den fanns på vinyl kom som en nyhet så blir dags att skrapa i bössan tror jag!

Lyssna även på The K.R.I.T. Wuz' Here Session med Grillade. Vet inte om så många har hört den, men den är grym också. Something, Neva Go Back och Hometown Hero + ett intro är det på den. Skillnaden är att man har använt riktiga instrument istället och en kvinna som sjunger också. Lyckades hitta den helt ny på vinyl (var limited edition). Ska hämta ut den idag :)

2013-02-15 12:49
BIG KRIT - Reign On(prod. 9th wonder) fyfan vad bra!!

2013-02-15 16:14
Krits vers..

"Efter att ordet spridit sig tog det en halvtimme/tre kvart sen var Crooked och Royce på plats tillsammans med Horse Shoe Gang-snubbarna, Crookeds brorsas gäng, C.O.B.-killarna och övriga kompisar till Crooked. Snubben har hela jävla LA som backar upp honom." - jeppehehe