I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Vad ska man tänka på när man ska skriva en rap-text?

Vår Hiphop - Emceeing

   

2009-10-12 20:30

Vad ska man tänka på när man ska skriva en rap-text?

Ja vad ska man tänka ?
Hur lägger man upp en text? Hur ska man börja och så vidare skulle vara schysst med lite tips!


2009-10-12 21:19
Först och främst ska man väl tänka ut vad man ska skriva om, när du har ett ämne så är det väl bara att skriva. Alla skriver ju på olika sätt så.

Tror det finns många tips om det här i det här forumet, men en vanlig vers är väl oftast på 16 bars och har ett rim i slutet av meningen. Men är man minsta intresserad av musik så borde ju det vara en självklarhet om man har lyssnat på andra.


Vad man ska tänka är ju svårt för oss andra att svara på men...att skriva om det man vill och krydda med rim. Det behöver ju klart inte vara rim med men det är väl nästan ingen rappare som inte har rim med. Det är ju en stor del av allting. Att man kan utveckla till dubbelrim och flerstavsrim. Jag kom inte med så mycket tips men finns väl inte så mycket mer att säga...skriv på det sätt du tycker är bäst och låt det flöda
Evangeliet

2009-10-12 23:33
Tack så mycket Nybbe!

2009-10-13 00:34
Grundregel: Ha något att skriva om. För har du inget du egentligen vill berätta om, inga åsikter, händelser eller känslor du vill beskriva så kan du lika gärna hålla käften.
 
Producent

2009-10-15 23:51
1. Topic. Att ha en bra topic är alltid till fördel då det är den som gör grunden för låten.
2. Anpassa texten så den flyter till beatet. Detta är väldigt dynamiskt då det finns flera varianter av flyt och beats.
3. Slipa. I princip ingenting är perfekt under första skrivningen. Rensa bort/omformulera det som kan göras bättre.

När du skriver texter kan det vara bra att försöka variera sig lite, det är ingen idé att göra låtar på samma topic om och om igen då man i slutändan slutar med att säga exakt samma sak hela tiden, plus att texterna blir väldigt enformiga. Variation är alltså viktigt. Försök även att klämma in diverse liknelser och punchlines, metaforer är även en sak som är oerhört snajsigt om det görs rätt. Om man blandar ihop allt det här och lägger på 2 kryddmått salt och massa självdistans så får vi oss en härlig soppa (Y)

Flerstavsrim är ofta ett tecken på mer skills om man lyckas få det onpoint. Dock inget som i mina ögon är något egentligt måste.

Slutligen; folk tycker väldigt olika. Så ta allting som du hör med en nypa salt.
When Life Gives You Lemons You Paint That Shit Gold

2009-10-16 10:37
Ett enkelt tips.
Håll dig till ett ämne och skriv precis som du vill, få det att låta bra i dina öron.

pz
Why sing when you can rap...

Peace...

2009-10-16 18:47
Du kan ju också testa att bara fullständigt skita i ämne och bara skriva ner en massa jävla dumheter. Det är ganska roligt och så går det lite snabbare när man är en nybörjare som Hantek. Till exempel kan du ju göra som många artister verkar göra ~ Skriva låtar om dina låtar och få det att bli en diss typ :PKanske är ett sätt att få igång skrivandet om man är slö som jag?
Gdje ste patke mater vam jedem.