I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Antares Autotune vs. "I am T-Pain" (Appen till iPhone)

Vår Hiphop - Emceeing

   

2011-01-09 00:28

Antares Autotune vs. "I am T-Pain" (Appen till iPhone)

Har en liten fundering. Jag är ingen rappare men jag har en polare som kör lite grann på hobbynivå. Han har aldrig gjort en låt där han använt sig av Autotune eftersom han känner att ingen av de låtar han gjort så har det passat. Men...

...Vi lattjade runt lite med iPhone och appen "I am T-pain" som i mina öron är sjukt mycket bättre Antares AT. På iPhone appen så får man verkligen den där elektroniska robotrösten så att säga och alla toner sitter perfekt. Vi försökte sjunga, prata, nynna osv så bra och så dåligt vi kunde för att höra hur bra den faktiskt fungerar och jag tycker att den är den helt outstanding när det gäller just den effekten.

Gällande Antares AT så försökte vi få till exakt samma sound. Men det verkar stört omöjligt. Vi har kollat på åtskilliga videos på Youtube där man ställer in så att man ska få "The T-Pain effect" och "The Lil Wayne effect" ovs... Och visst får man viss effekt. Men inte alls samma sköna sound som med iPhone appen.

Så hur kommer detta sig? Hur kan en app få sjukt mycket bättre effekt än "the real deal? Kan det bero på okunskap i programmet eller kanske tom en bugg i mjukvaran?

Min polare håller på med en låt där han just vill han samma sköna röst man får med appen men vi har inte lyckats med AT! Vi spelade in hans låt med telefonen och med beatet i bakgrunden och då låter det sjukt bra! Har någon nån teori, fundering eller lösning på detta lilla mysterium?

Jorå satte...
Skivsamlare

2011-01-09 03:22
Den på datorn kanske är mer avancerad och behöver mer perfekta inställningar för att få det låta bra?
Medans Iphone appen är en enklare färdiginställd grej blablabla?

Har ingen aning faktiskt, men det kan ju vara en enkel teori.

http://soundcloud.com/majestictwelve
Ask beavis i get nothing but head.
Rappare

2011-01-29 22:01
har också funderat på detta... får heller inte till AT lika bra vid inspelning som med appen.. tror nog de beror på att appen e så pass exakt inställd och AT måste man ställa in manuellt efter hur man vill ha de... men de vore rätt soft för oss hemmasnickrare att ha en "i am tpain" programvara som bara kirrar de man vill ha direkt när man inte e så jävla haj på allt tekniskt
Music makes me feel...

2011-02-25 18:41
Jag tror rent spontant att det handlar om att appen är väldigt enkel och användarvänlig samt att ni inte har tillräckliga kunskaper i Antares.
Följ mig på twitter! @grizzlymusik