I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Art Of The Streets visar: "Pedagogiska magasinet - hip-hop en subkultu

Vår Hiphop - Graffiti

   

2010-08-11 14:08

Art Of The Streets visar: "Pedagogiska magasinet - hip-hop en subkultu


Stockholms stads utbildningsfilm "En identitet i färg" och samtalet kring denna utgår ur Art of the streets program eftersom vi inte får lov att visa den. Istället visar vi Utbildningsradions film "Pedagogiska magasinet - hip-hop en subkultur" från 1987 - ett fantastiskt tidsdokument och ett exempel hur utbildningsmaterial kring graffiti var utformat innan nolltoleranspolitiken.

"Pedagogiska magasinet - hip-hop en subkultur"
En dokumentär av utbildningsradion som sändes i svensk teve november 1987. Filmen är ett unikt tidsdokument av hiphop-kulturen på mitten av åttotalet, och ett intressant exempel på hur svensk hiphop då skildrades i teve– som något nytt och lite konstigt, men också spännande. Bland annat får tittaren lära sig att ”en typisk hiphopare har adidas-dojjor med stora feta skosnören, som kallas fat laces, och oftast träningsoverall".

Filmen innehåller med unika klipp med svenska hiphopare på besök hos dansaren mister Wave i Bronx och och i en hattaffär Brooklyn sommaren 1987, samt liveuppträdanden med legendariska IC Rockers. Dessutom målningar av bla Desteny, Circle och Adept samt klipp från tuben och Plattan. Direkt från dammiga lagerhyllor och för första och kanske sista gången sedan 1987 visas nu filmen på Art of the Streets.

Efteråt blir det ett samtal med några av de som var med då det begav sig.


____________________________________________________________________



Riksteatern och Irk presenterar Art of The Streets på Kägelbanan (Södra Teatern) i Stockholm den 13e och 14e Augusti.

Målsättningen med AOTS är att behandla konstens roll i samhället - utan pekpinnar och ärvda åsikter - samtidigt som vi alla får två bra dygn fyllda med musik, live-graff, öppen vägg, workshops och debatter.

Och som lök på laxen avslutar vi båda kvällarna med riktigt smaskiga fester med beats och bas inne på Kägelbanan 21-02.


http://www.facebook.com/artofthestreets

http://www.riksteatern.se/artofthestreets

www.ff-dvd.com / www.clubtraffic.org
www.myspace.com/clubtraffic / www.myspace.com/alloutdubstep
www.myspace.com/stucklife / www.stucklife.com