I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

GRAFFITISTIGEN

Vår Hiphop - Graffiti

   

2010-10-29 12:25

GRAFFITISTIGEN




http://www.gatukonst.se/2010/10/25/film-samtal-och-graffitiutstallning-i-malmo/#more-11293
Det händer inte bara dåliga grejer i Malmö även om det verkar så på nyheterna just nu. På lördag den 30 oktober är det dags för Graffitistigen, då människor som bor i Sevedsområdet i samarbete med gatukonstnärer och det kommunala bostadsbolaget MKB har cykelvernissage för en utställning med graffiti på elskåp med mera i området. Det hela tar avstamp kl 13 på Flygande mattan på Sevedsplan med musik och visning av min film Rätten till staden. Sedan har jag blivit inbjuden att prata om gatukonst och graffiti och vad som händer i mötet med resten av samhället. Kom och lyssna! Ta med cykel så kan du hänga med på den avslutande vernissagen av de nya verken vid fyratiden.


Uppdatering

Så här ser beskrivs projektet av arrangörerna:

Under 2009 genomfördes projektet ”Graffitisounds” på Seved, ett försköningsprojekt där lokala graffitikonstnärer dekorerade elskåp som fick mycket positiv respons av Sevedsborna men också rent medialt. Tanken var också den att folk som vanligen inte rörde sig i området nu skulle få en anledning att göra det, vilket så också blev fallet. I uppföljaren ”Graffitistigen” så kommer inbjudna graffitikonstnär att måla elskåp från Seved och ut till övriga staden (Möllevången)! Detta kommer att ske i tysthet denna vecka. Vernissagen kommer sedan att gå av stapeln lördagen den 30/10, eftermiddagen kommer gå helt i gatukonstens tecken.

Vernissagen den 30/10 2010. Flygande Mattan, Sevedsplan

13.00-13.30 Tilltugg DJ o mingel.
13.30-15.00 Filmen ”Rätten till staden” visas samt föreläsning/debatt av filmens skapare Kolbjörn Guwallius.
15.00-16.30 Cykelvernissage Från Seved till Möllan. (Glöm ej cykeln)

Ta chansen att ta del av den heta debatten kring Gatukonst.