I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Whoa Rekommenderar: Gatukonst på SVT

Vår Hiphop - Graffiti

   
Admin

2012-12-07 12:09

Whoa Rekommenderar: Gatukonst på SVTFrån Whoa-bloggen:

"Ibland glömmer man att SVT-play har en tidsgräns på hur länge vissa program går att se, och då ångrar man sig att man inte tipsat om ett fett program i tid. När det gäller programmet Gatukonst har redan tre avsnitt plockats ner av rättighetsskäl, därför vill vi på Whoa tipsa om det fjärde avsnittet som fortfarande går att se digitalt och de två återstående vi väntar på ska sändas.

Gatukonst är en dokumentärserie i nio delar där den franske konstnären Juilen Malland aka Seth åker runt till olika länder för att dokumentera de olika formerna konst kan ta sig i det offentliga rummet. Det stående inslaget är givetvis graffitin som finns över hela världen, både i västerländsk tappning, men också med specifika kulturella influenser. Det är lika intressant att se de olika målningarna som att höra de lokala graffarna berätta om förutsättningarna för dem i just deras land.

Men programmet berör så mycket mer än graffitin, det är lätt att glömma att vår konstform faktiskt inte var den första som tog de publika utrymmena i besittning. Gatukonst har det i alla fall hela tiden i bakhuvudet. Vi får se allt ifrån bergsristningar i Chile till kalligrafi målat med vatten på het asfalt av pensionärer i Kina. Allt förmedlas med en oerhörd passion och respekt för den fria och offentliga konsten.

"


Läs hela inlägget här: http://blog.whoa.nu/2012/12/07/gatukonst/

I had this bad bitch uptown, she was like... whatever.

2012-12-08 01:33
Jag är så klart glad för att SVT visar gatukonst. Men jag tycker att serien är lite halv bra... Mina tankar efter att ha sett 2stycken avsnitt!

Dels är det alldeles för mycket omgivning, natur och kultur och annat. Det skulle va schysst med 60% graff och 40% annat, tillochmed 50/50 skulle funka men nu är det 40% graff och 60% annat. Om jag vill se reseprogram kan jag göra det, vill jag se naturprogram kan jag göra det, vill jag se gatukonst och graff kan jag göra det någon annanstans blir slutsatsen..
En annan anledning är att det känns som att inga graffitimålare eller gatukonstnärer finns med i produktionsteamet. Det klipps snabbt efter målningar och ofta inga pauser när målningen är färdig eller ens bilder på färdiga målningar utan bara själva målandet. Jämför det med en hockeymatch där du inte får se slutet. Eller bara filmar pucken. Eller bara filmar publiken och staden.
www.graffitisavedmylife.se