I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Leverera ett beat?

Vår Hiphop - Producenter & DJs

   

2009-05-14 21:50

Leverera ett beat?

Tänkte kolla om någon hyfsat professionell producent kan berätta lite om hur arbetsprocessen brukar gå till när man levererar ett beat till någon? Det är självklart olika men brukar det vanligaste vara att bara langa en ljudfil rätt upp och ner? Eller går det flera feedbackrundor fram och tillbaka, tex för att ändra timings, tempo etc.

Händer det att man får en "slask"-inspelning av rösten som man sen får lyssna på och anpassa beatet efter texten? Typ lägga in en snarefill eller ett stopp eller vad det nu kan vara (kan inte alla termer men ni fattar nog).

Händer det att man ger bort hela Logic-projektet (om man nu t.ex jobbar i det)

Har funderat på detta eftersom jag själv har börjat sitta lite med Logic och brukar leka lite med acapellas, nyfiken på hur det går till "på riktigt"... jobbar själv projektbaserat inom mediabranschen, funderade om man kan dra några paralleller till den arbetsprocessen. Intresserad helt enkelt! Så låt höra...