I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

technics 1200 --> Mpc 500

Vår Hiphop - Producenter & DJs

   

2011-03-10 12:38

technics 1200 --> Mpc 500

Är inte mycket till dj men bestämde mig för att fulsnurra några plattor på en förfest, vilket slutade med att jag slog ut en halv öl som jag ställt lite dumt på mixern så att ena kanalen paja och det, till en början, dova "signal-ljud" som togs upp när man samplade, överröstar nu nästan hela samplen.

Nu tänkte jag köpa nåt nytt att ersätta denna skräpmixer med. har bara inte allt för stor budget, men vill heller inte ha nåt nytt skräp.

Införskaffade en Mpc500 för några månader sen och har väl börjat sampla en del. Och eftersom jag inte dj:ar nåt, så funderar jag på om det är bättre att skaffa nåt som förstärker signalen från tech 12an in i mpc:n direkt för att slippa eventuella störande signal-ljud, i stället för mixer...eller om det finns tips på nån prisvärd mixer som inte ger ifrån sig störande ljud.

Är rätt grön, men hoppas ni fattar.

 

2011-03-10 15:54
eller om det finns tips på nån prisvärd mixer som inte ger ifrån sig störande ljud.


vilka störande ljud pratar vi om?Mixrar ska inte ge sådana ljud alls.
Nu har jag inte haft mpc500 men har den inte inbyggd förstärkare så du kan koppla in 1200an direkt? Om inte så det bästa och mest prisvärda skulle va att fixa ngn bra beggad förstärkare. Bara att kola runt loppisar.
Svensk&Utländsk Hiphop På Vinyl:
WWW.COULISSE.SE

2011-03-10 20:35
har tidigare testat att koppla 1200 direkt i mpc:n men blir för svag signal, så 500 verkar inte ha inbyggd förstärkare.

det störande ljudet är ett entonigt surr som inte hörs när man spelar upp en vinyl, utan bara när du väl samplat och jag är säker på att det kommer från mixern, "surret" blev även starkare i och med öl-incidentet.

det där med att köpa en beggad förstärkare på närmsta loppis var ett utmärkt tips, lite så det svider att jag inte tänkte på det själv.

tack!