I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Förslag och förbättringar (Stuck har rensat).

Whoa Community - Allmänt om whoa

   
Webmaster

2004-11-23 23:35

Förslag och förbättringar (Stuck har rensat).

För första gången i backlash/svu/whoa's historia så vill vi fråga er användare vad ni tycker bör förändras på whoa.

Vi vill helt enkelt veta vad ni användare vill att whoa ska vara. Jag vill inte nämna massa exempel här för att leda in er på diverse spår utan skriv sånt som faller er in. Men saker som ni vill förenkla, förbättra, lägga till, ta bort osv osv.

OBS!
Vi kommer att hålla denna tråden kort och rensa väldigt mycket i den hela tiden. Tas ditt inlägg bort så behöver det inte bero på att vi tyckte det var dåligt, utan för att vi kanske tyckte det var så bra så vi tar med det i våran interna lista. Eller att det redan finns där osv.

Vi kommer låta vissa förslag ligga kvar för diskussion beroende på vissa faktorer oxå. När diskussionen är död tas det bort.

Sammanfattning

Lagt till i vår lista för diskussion (eller finns där redan)
- Checkboxar för att ta bort favoriter
- Fixa en vettig "Skickade meddelande" funktion.
- Man ska ha en "fast gräns" för hur långt ett meddelande får vara. Det ska inte GÅ att skriva längre. Då slipper vi att mess klipps av utan att användaren märker det. (Jag förstå vad greggan menade).
- Blues/Jazz forum.
- Mode/Design forum.
- Göra allmäna förbättringar av sökfunktionen.
- Sätta mer logiska titlar på sidor. Om man är inne på nån sida och har öppnat upp framen separat så ska det stå var man är.
- Inställnings system så man kan välja vilka funktioner man vill ha osv. T.ex kring hur man ska hantera favoriter och dylikt.
- Nån form av preview på tråden redan i listan på "trådar".
- En forumgrupp som man kan göra själv. Alltså nåt i stil med "Mina favoriter" för forum.
- Röstningsfunktion i trådar. Nåt digg liknande där man kan rösta på att en tråd är bra och användare kan välja att sortera efter det. Se digg.com.
- Sidbläddring i forum trådar. Alltså möjlighet att gå till en viss sida osv som alla andra har.
- Införa lite mer straff, t.ex att inte kunna skriva i forumen (ett visst forum?) .. för såna som kanske inte förtjänar ban men ändå ska ha ett straff.
- En blog funktion.
- Kunna "skydda" en användare så den inte kan bli bortrensad. I fall där folk går bort så whoa sidan kan bli en minnesplats.
- Preview innan man postar saker i forumen.
- Kunna söka i FAQ. Överhuvudtaget piffa upp FAQen.
- En "Kunna editera sitt inlägg i 2-3 min efter postnings" funktion.
- Rss på publika forum (Ja, det finns hehe)


Tveksamma men noterade.
1. Mode design forum
2. Ny färg/design
3. Lägga tillbaks topplistor
4. Flytta recensioner till övrigt.
5 Ett medelande efter man skickat ett inlägg där
man kan välja om man ska lägga tråden i sina favoriter.
6. Vetenskaps forum.
7. Möjlighet att se "skickade gästboksinlägg".
8. Sex/Relations forum.
9. Kunna söka i alla forum.
10. Kunna välja många "hiphop sysslor", och lägga till fler.
11. Länkar i sin forum signatur
12. Spoiler funktion. Alltså man kan markera en text som "Spoiler" och så måste användaren markera texten för att kunna läsa den.

alternativeto.net | whoa.nu | olaj.se | 27kb.se
Användaren är inloggad Bling
Moneymaker
Detta är lite reklam för att finansiera driften av whoa. Om du blir medlemoch loggar in så slipper du denna reklam.

2007-04-28 21:20
Ni borde fundera på att ta bort semesterstickyn i blandatforumet.
Reality has become a commodity

2007-04-30 02:38
När man gör en tråd i Webbsidor borde man få välja från en lista ifall det är en hemsida, film, spel eller vad det nu kan tänkas vara. På så vis hade det aldrig ploppat upp trådar utan .

2007-05-01 03:05
Det borde gå att lägga bokmärke mitt i en tråd, vissa trådar når ganska stora proportioner, och det är rätt enerverande när man läst igenom en halv och måste söka rätt på där man slutade senast för att kunna ta vid.
Hangaround

2007-05-03 14:24
En sak som skulle kunna vara värt i vissa fall kan vara följande. Att i forumen står det "svar" "användare" och "datum". Som på många andra forum så kan man klicka på dessa och då hamnar t.ex nicken i bokstavsordning. Eller att datumen hamnar i ordning.


2007-05-03 22:36
Jag skulle vilja se hur många gånger en tråd blivit läst (klickad på). Det skulle spegla om tråden intresserar folk. Nu tror man ju att den populäraste tråden är den med flest inlägg, men så behöver det inte alls vara.

Vet inte om någon redan nämnt detta tidigare, men jag fick idén från ett boxningsforum som diskuterade olika boxare och där såg man vad folk var intresserade att läsa om även om dom skrev inlägg.
 

2007-05-05 23:20
Uppmärksammade ett stavfel på inloggnings-sidan.
"Ta en smygtit i våra forum"
I stick my dick in your ear - and fuck what you heard
Rappare

2007-05-06 09:43
Jo, på FAQ står det ju varför ni inte fixar så man kan byta användarnamn. Men jag tycker det är rätt viktigt. För det är typ rätt kända rappare här på whoa som typ heter "dAnIsH" och "iCeTail" osv... Så de som heter så vill ju inte göra en ny användare för då är det ju annan tid på "medlem sedan" Så jag tycker ni ska typ fixa så man kan byta användare en gång per år. Nått sånt ;P
 

2007-05-06 20:52
Nu när äntligen du/ni har fixat rss feed av varje forum så kommer man genast på nya förslag och vidare utvecklande av dem.

Just nu om jag prenumerar på Blandat så är det ju de senast skapade som är överst osv. Mycket skönt.

Min tanke på vidareutveckling är att man ska kunna välja hur det sorteras.

-Nyaste inom valt forum (som det är just nu)
-Mest lästa inom valt forum
-Den senast aktiva tråden inom valt forum..

Det blir lite jobb och kan nog tänkas vara onödigt just nu men inom en snar framtid kommer allt fler börja förstå fördelarna med RSS och vad man kan göra med dom.b-b-bassan!

2007-05-13 09:15
Nu har inte jag orkat läsa igenom varenda inlägg så jag vet inte om någon nämnt det här tidigare. Men jag tycker att det vore nice om det gick och fixa så att det blev 2 grupper i Lyricism, 1 för dom lite bättre och 1 för dom som är lite sämre, typ som SVU var inne på att göra. Då slipper även dom som är bättre att få sina texter som är värda att läsa typ på sidan 2-3 när 1:a sidan är full utav sämre/oseriösa texter. Och för att det inte skulle bli massa tjaffs om vilka som hamnar i den bättre "avdelningen" och vilka som hamnar i den sämre "avdelningen" så skulle Moderatorerna i Lyricism forumet eller Admins kunna vara dom som bestämmer vilka som passar in i dom olika "avdelningarna" eller så kunde dom slumpmässigt dra fram kanske 3 stycken skrivare som är bra, och så skulle dom kunna bestämma vilka som hör hemma var. Sen om det t.ex. finns dom som är satta i den sämre "avdelningen" som vill läsa någon från den bättre så ska den kunna klicka in sig på den bättre "avdelningen" och kunna läsa och kommentera t.ex. Kammel's text om han lagt upp någon, MEN dom "sämre" ska inte kunna skriva texter i den bättre "avdelningen" utan bara kommentera och läsa. Och likaså dom "bättre" som kanske vill ge kritik till dom "sämre"

Nu blev det kanske ganska mycket att läsa, men jag hoppas att ni läser mitt förslag och inte skiter i mina inlägg som admins/moderatorer brukar vara väldigt bra på.

"Jag kom ihåg att jag bara glömde ditt namn"

2007-05-19 01:37
Öppna den låsta G-unit stickyn igen.. 6 st "50-trådar" på de första två sidorna i Utl. Hip-hop.. trött blir man.
I stick my dick in your ear - and fuck what you heard

2007-05-21 21:33
CapKillah

en funktion som visar hur många gånger en tråd öppnas speglar ju enbart intresset som rubriken skapar och inget annat. Trådar som folk skriver i och som är aktiva måste väl vara de som folk finner mest intresanta (blandat är väl undantaget)?
To all you hunters who kill animals for food, shame on you; you ought to go to the store and buy the meat that was made there, where no animals were harmed.


2007-05-23 18:02
Sex/samlevnads forumet tycker jag är en bra idé!


Jag vill också att ni skapar ett Grime/UK Hiphop forum också!
Det har mer med Whoas profil att göra än t.ex. Soul & RnB & elektroniskt har då det är en gren, men på samma gång i princip en egen genre, inom hiphopen. Det är också svårt att veta vart man ska diskutera musiken, ska man diskutera typ Dizzie Rascal i elektroniskt eller Utländsk hiphop? Gör det enklare + hjälp oss att öka intresset för europeisk hiphop och inte bara typ diskutioner om DJ Premier proddade låtar, inget emot premo, älskar honom.. men låt oss öppna nya dörrar vafan!

Västkust Rockerz

2007-05-23 18:04
jo just det! skulle ni inte kunna införa någon slags statistik längst ner i trådarna där man kan se typ hur många som läst tråden? det hade varit dope!
Västkust Rockerz

2007-05-28 15:56
Jag har ett förslag (som säkerligen varit uppe förut):

När man lägger till vänner så tycker jag man skall behöva skriva en motivation till varför vännen skall acceptera än som vän, detta kan vara bra om man lägger till folk som man känner som man hittar här så de vet vem man är, och även så tror jag att det kan göra att "kids" inte lägger till så mycket folk at random då det blir lite jobbigare.

tack för mig
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.
Skivsamlare

2007-05-29 17:00
poll på förstasidan önskas
fair enough..

2007-06-01 16:34
Quotefunktion är ett måste!
 
Rappare

2007-06-07 17:19
ett bra och lätt tips är att lägga en rollover på "Mer information" som de är på alla andra man kan välja med
 

2007-06-16 15:05
Har ett förslag:
Vet inte om detta redan nämnts.
 men jag skulle uppskatta en spelningskalender funktion.. alltså en kalender där man kan lägga in uppkommande spelningar... Hade varit riktigt skönt att haft en översikt mer än att man lär läsa igenom forumet efter spelningar som kommer, bland dom som redan har varit och som det snackas om senare..

bra förslag?

/Rob


Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2007-06-21 22:52
Man kan scrolla i sidled i left och mainframe (eller vad ni kallar dom). Tror det bara gäller mozilla.
PS. Your cunt is in the sink

2007-06-26 06:12
skulle va skitskönt om ni hade en betaltjänst så man slapp all reklam, detta har blivit på tok för komersiellt ^^
((MAAD))

2007-07-02 01:21
Jag tycker att BountyBoo ska förbättras!

Hade en "Munchie-tråd" där folk skulle ge tips på vad man kan gotta sig med när man är bäng, eller sötsugen. Detta underströks också i tråden då "Munchies" är en definition på just smått & gott. Detta tyckte hon uppmanade till rökning av nån anledning medan jag mer tyckte det uppmanade till onyttig konsumering. Men tråden togs bort iaf..

Samtidigt existerar en tråd i Blandat, "Testat knark", där folk fritt pratar om vilka droger de använt och frågar varandra "hur det var" etc..

Tror ni ser min poäng här..

Finns det några regler gällandes detta? Alltså, vart går gränsen? Vill inte dra upp hela åsikts/yttrandefriheten här utan min poäng är att själva uppfattningen om vad vissa admins anser "uppmana till olagligheter" är helt skev..
I'm Superman! King fucking Kong! I can pick you up and throw you a million miles. I'm number one. Number fucking one. I'm number one. Number fucking one. Number one! Number one! Number one!

2007-07-02 01:26
Inlägget kanske ska ligga någon annanstans/separat, ber om ursäkt för det isf.

Men då lägger jag till en sak på förbättringslistan då:

Tydligare ramar/regler för trådar och kanske någon "Det här får vi admins faktiskt göra" FAQ
I'm Superman! King fucking Kong! I can pick you up and throw you a million miles. I'm number one. Number fucking one. I'm number one. Number fucking one. Number one! Number one! Number one!

2007-07-09 00:35
Ett bra förslag:

Kunna editera sin tråd!
Så slipper man skriva info under (glömd länk liknande)

Tack för mig =)
 

2007-07-15 04:56
Har inte läst tidigare förslag så detta kanske har kommit upp, så då får ni väl bara skippa att läsa detta om ni känner igen er hehe!


Jag tycker att man ska kunna rösta på låtarna som läggs upp på whoa. Alltså i Hiphop-Audio forumet!

Sen så kan det vara en sticky längst upp som typ kan heta topplistan eller något. Sen så ligger alla låtar som är med i top10 eller vad nu är där.

Så, mitt förslag är alltså en TOPPLISTA!

2007-07-17 23:54
ni borde återlämna min mod.-titel:)


I'm back!
Whoa.nu's enda B-kändis 2003.

2007-07-18 19:27
när man lagt till en tråd som bokmärke går det inte att bli av med den, det är bara att hoppas på att tråden dör.

borde det inte gå att styra någon knapp somman kan trycka på för att ta bort trådar från sina bokmärken?
skulle jorden översvämmas om man skar sönder ögonen på alla människor?
Producent

2007-07-23 17:06
Ett forum där man kan lägga upp musik som inte är hiphop..
Eftersom Audio går under Hiphop så kan det väl tyckas fel att lägga upp t.ex, instrumentalmusik såsom DnB eller vad det nu är i det forumet, men det finns tyvärr inget alternativ.

Hade varit nice dock!

För dom forumen under "Musik" är väl till för att diskutera mer?
Nine.D
Multifaceted Creativity
http://www.INFININETY.se
Producent

2007-07-23 17:06
... såg precis att folk lagt upp där, mitt inlägg kan raderas!

Nine.D
Multifaceted Creativity
http://www.INFININETY.se

2007-08-05 01:28
Klumpa ihop "Allmänt om whoa" & "Hjälp & Support".

2007-08-05 16:25
Märkte nu att det inte går att lägga bokmärke i en låst tråd. Ingen jättestor grej men en sån där småsak som hade varit riktigt soft att kunna göra.

2007-08-05 17:06
Postens hemsida är skitkluddig, massa .pdf grejer man ska dra ner och sen försöka koda för att luska ut vad det är som gäller. Kanske slänga in en lathund för vad frakt för diverse saker kostar tvärs över landet, beroende på brev, paket och om det är postförskott eller utan. Borde inte bli någon avancerad liten hund men den skulle nog underlätta för en del.

2007-08-05 19:04
en grej som kanske borde rättas till, om det går, är att träffarna man får fram på googlesökningen, alltså om man söker på whoa via google, borde öppnas i ett nytt fönster, om de inte går att öppna i framen.
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.
Skivsamlare

2007-08-08 11:45

nu funkar pollen på förstasidan förvisso inte, men det ser bra ut

fair enough..

2007-08-11 01:34
borde lösa det där med hur folk spamaddar en till vännerlistan, att man bara kan göra kanske ett visst antal innan dom blir bekräftade så går det helt enkelt inte adda fler, typ ! eller, skit samma kanske? det är ju egentligen what ever, bara att inte svara på dom...
((MAAD))

2007-08-17 13:51
Förslag
Användaren ska kunna se sina skickade meddelanden.


(eller har jag missat det nånstans).
gb:a eller pm:a mig.
Litanol @ SC: http://www.soundcloud.com/litanol
Webmaster

2007-08-21 19:11

Ola testar.

alternativeto.net | whoa.nu | olaj.se | 27kb.se

2007-08-24 00:29

kommer med förslag till ett forum för dem som spelar i band, hade vart nice att kunna snacka med folk som är likasinnade på det området, angående rep och spelningar t.ex.
Där hade man även kunnat söka efter bandmedlemmar på ett enkelt sätt etc.

Finns ett stort utbud på musiker på whoa!

Fridens liljor

Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2007-08-24 19:10
Tycker som steel mannen, kanske också i lyricismforumet, att texten får stå för sig själv där uppe med kanske sådana där boxar numrerade från 1-10 under den,  sen kan man klicka rösta/visa röstning. Det är ibland man läser t.ex men inte pallar med att skriva någon utförlig kritik, kunde varit soft att bara klicka och rösta ibland kanske.

Sen en separat Uppdatera knapp för ett forum, så man slipper trycka på t.ex Sport för att uppdatera det forumet.
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2007-08-24 19:28
Kom på en sak till, när det länkas till olika videosajter som youtube eller annat, borde det gå att få in själva videon i tråden i första inlägget, den där Embedkoden tror jag att det är, så man kan se den i tråden istället för att öppna nytt fönster.
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2007-08-29 17:54
Kan ni inte fixa så att man kan se vilka som besökt ens sida?
Vore ju lite kul o så ? Förstår ni vad jag menar?
Highfive anyone, anyone?

2007-08-31 01:02
En tråd blir röd/grå både när man skrivit i den och när man lagt ett bokmärke i den. Borde göra så det går att se om man senast la ett inlägg eller ett bokmärke när man bläddrar igenom forumen. Att det skiljer något litet, i stil med den lilla pilen. Kanske en annan symbol bredvid den?

2007-08-31 09:06
Kan ni inte fixa så att man kan se vilka som besökt ens sida?

Jag vet att det är jävligt lunar och att vi är skiträdda för det, men faktum är att det öppnar dörren för komunikation.
Jag tror iaf att det kan leda till ännu en positiv social aspekt i whoa.

Jag är för... även om jag är konservativ.
Rock out with your cock out!

2007-09-02 16:14
det här kanske har förfrågats förut, orkar helt ärligt inte läsa igenom..
men varför inte fixa så att, vid nästa inloggnings tillfälle, att bara dom forumen man varit inne på blir till vita ikoner om det inte skrivts något nytt..
menar, sitter man inne på en forum del, loggar ut, så ska man kolla den där tråden i blandat (eller whatever) och så ser man inte om det skrivits något nytt sen man va där inne senast, utan bara om det skrivits något sen när man senast va inloggad..

så skulle jag vilja ha iaf
Att skicka en homosexuell i fängelse är som att släppa lös en unge i en godisbutik

2007-09-07 22:54
kära kropp o knopp, tänkte bara påpeka en liiiten detalj jag egentligen inte störs av men det är ju helt crazy! vad händer liksom, stått att jag är 18 hela dagen, men blir ju inte det förrns imorn.. har kollat mina inställningar o där har jag fyllt i rätt! men men om några timmar stämmer det ju igen så tänkte bara pååpeka

2007-09-07 23:01
den räknar inte med skottår om man säger så :o
/Shadow

2007-09-09 11:01
ATT KUNNA REDIGERA SINA INLÄGG OCH TRÅDAR!!
Finns ju fn i alla andra forum
http://www.myspace.com/neckshotproductions<br>Fuck Flyckt

2007-09-11 00:23
Jag säger samma sak som Pumba1337 P2 !


Att kunna redigera ett inlägg, återminstånde typ innom 5 minuter efter att man har skapat ett inlägg, ifall man kanske råkar skriva något fel, länka fel, så att man snabbt o smidigt kan ändra det innan 50 tal personer kommer in o skriver om hur mycket fel man har skrivit...exempel bara.
 

2007-09-16 16:12
^^ det skulle minska mods arbete ganska rejält tror jag.
Rhetoric
1. the art of speaking or writing effectively
2. skill in the effective use of speech

2007-09-16 17:14
Spelningskalender! bra idé!
Västkust Rockerz

2007-09-27 17:25
GÖR ETT FORUM FÖR SÅNG OCKSÅ!

så dom slipper droppa sin skit i HipHop audio delen alltså! ^^
Get Random!