I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Regler för Whoa Community

Whoa Community - Allmänt om whoa

   
Admin

2010-02-14 17:04

Regler för Whoa Community

Följande regler är våra generella regler på Whoa och gäller för hela Whoa, dvs i våra forum, på presentationer, som presentationsbilder, i gästböcker och via meddelanden. Detta för att alla ska kunna trivas på Whoa. Man får ha i åtanke att åldersgruppen är ganska bred här så ta hänsyn till andra! I många av våra forum finns även forumspecifika regler, dessa finns som trådar högst upp i varje enskilt forum.

1 - Administratörernas ord är lag
Inget regelverk kommer någonsin att bli helt komplett och därför får administratörernas ord anses vara lag.

Om en moderator eller admin rensat bort inlägg som du postat, så låt bli att kommentera din åsikt på detta i den aktuella tråden, detta tar nämligen bort fokus från vad diskussionen är tänkt att handla om. Acceptera istället att ditt inlägg plockades bort för att det på något sätt bröt mot det gällande regelverket på communityn. Läser du igenom reglerna så hittar du med största sannolikhet orsaken till varför ditt inlägg togs bort. Skulle det dock vara så att du fortfarande inte förstår varför inlägget togs bort så kan du kontakta någon av oss admins eller posta en tråd med dina synpunkter i "allmänt om whoa".

Om ni fått en varning eller blivit bannade så finns det självklart ett skäl till det och ni får helt enkelt lita på att administratörerna gör en bra och rättvis bedömning. Givetvis kan tveksamma fall diskuteras och ifrågasättas, men de diskussionerna kommer troligtvis att föras internt och ni får acceptera vårt beslut i frågan.

2 - Sveriges lagar gäller även på Whoa
Det finns vissa saker som man inte får göra enligt Svensk lagstiftning och självklart gäller alla dessa lagar även på Whoa och på internet i allmänhet. Tänk alltid på att det du gör på nätet kan alltid så samma konsekvenser som det du gör i verkligheten.

 
Admin

2010-02-14 17:05
3 - Att tänka på när du postar trådar och inlägg på Whoa
- Använd bara svenska och engelska i forumen för att alla ska förstå.
- Håll inlägget relevant till forumet, dvs försök att lista ut i vilket forum din tråd passar bäst innan du postar den.
- Använd en passande rubrik som speglar innehållet i din tråd.
- Se dig omkring i forumet innan du postar din tråd så att det inte redan finns en tråd som behandlar samma ämne.
- Skriv normalt i dina inlägg, undvik att använda enbart stora bokstäver, missbruka formateringsmöjligheterna eller något annat som gör ditt inlägg svårt att läsa.
- Skapa aldrig en ny tråd vid fel, kontakta istället en admin eller moderator för forumet som kan hjälpa dig.
- Posta enbart konstruktiva och meningsfulla inlägg, dvs posta ej intetsägande kommentarer i stil med ”hahaha”, ”idiot” eller ”soft”.
- Använd google.se innan du ställer din fråga om svaret är entydigt och två klick bort.

4 - Posta inte olagligt eller stötande material
Posta eller länka inte till något olagligt eller stötande material. Berätta inte, fråga eller uppmana inte heller någon annan att göra detta. Detta gäller alla typer av:
- Upphovsrättsskyddat material
- Porr
- Ref-länkar (länkar från sidor där du får en fördel genom att andra klickar/registrerar sig via just din länk)
- Rasistiskt material (ämnet är välkommet att diskuteras på en rumsren nivå i vårt politikforum)
- Drogrelaterat material (även detta ämne är välkommet att diskuteras på en rumsren nivå i vårt politikforum)
- Annat stötande, äckligt eller irriterande material.
 
Admin

2010-02-14 17:07
5 - Spam och reklam är förbjudet
Med att spamma menas att man skriver samma sak, eller flera meningslösa saker, upprepade gånger i ett eller flera av forumen, en gästbok eller i meddelanden. Detta uppfattar de allra flesta som väldigt störande och är därför absolut förbjudet. Detta gäller även alla former av kedjebrev.

Att ”uppa” trådar är också förbjudet. Detta pga att antalet trams- och nonsensinlägg ökar och för att det är orättvist gentemot alla andra användare vars trådar självklart bör få samma uppmärksamhet. Samtidigt bör man kanske ta sig en tankeställare om man uppat sin tråd 2-3 gånger och folk likväl inte diskuterar i den.

Reklamtrådar eller direkt till personer man inte känner via meddelanden eller gästboksinlägg är också förbjudet. Vi förstår att butiker och liknande vill göra reklam för sig, men tyvärr kan vi inte tillåta det då det skulle leda till ett överflöd av reklamtrådar.

6 - Det är inte tillåtet att hänga ut människor!
Av i flera fall förklarliga anledningar väljer människor att hänga ut folk, som till exempel civilpoliser, fascister, pedofiler osv. Även om vi kan förstå syftet, är det inte tillåtet att hänga ut folk här på sidan eller länka till sidor som gör det. Därför är det förbjudet att lämna ut någons namn, telefonnummer, personnummer, adresser osv till någon. Detta kan i värsta fall vara bryta mot Personuppgiftslagen (PUL) och vara straffbart enligt svensk lag.
 
Admin

2010-02-14 17:08
7 - Inga personangrepp
Man får självklart använda svordomar och annat grovt språk på Whoa så som man gör när man pratar vanligtvis. Däremot är det stor skillnad på att skriva "Jävlar va bra Pst/Q's nya platta är" och "Vilken jävla hora du är" till någon. Det är självklart tillåtet att diskutera och argumentera på Whoa, men att bråka och hoppa på folk är inte tillåtet. Personangrepp är ett luddigt begrepp men vi försöker bedöma från fall till fall och göra en så rättvis bedömning som möjligt.

8 - Om främlingsfientlighet
Whoa är i grund och botten politiskt neutralt och alla frågor är välkomna att diskuteras oavsett var någon står politiskt. Vi siktar på att ha ett så öppet klimat som möjligt. De enda undantagen gäller främlingsfientliga åsikter och andra kränkande åsikter.

De senaste åren har en våg av främlingsfientlighet dragit in över Sverige vilket även har märkts på Whoa. Därför skärper vi nu toleransen mot personer som vi uppfattar bedriver en främlingsfientlig agenda.

Givetvis är det fortsatt tillåtet att diskutera frågor och problem som berör exempelvis integration och invandring, men om vi uppfattar att en person bedriver rasistisk eller främlingsfientlig propaganda kommer denna person att stängas av. I sådana fall kommer det att handla om vad vi uppfattar som upprepade företeelser med exempelvis manipulerad statistik, tal av främlingsfientliga politiker, åsikter som ligger väldigt nära gränsen för ren rasism.

9 - Om du blir bannad ska du inte:
1. Registrera ett nytt konto, du kommer bara bli bannad och sumpa dina chanser att få komma tillbaka.
2. Låna din polares konto för att vara inne på Whoa, det kommer bara få din polare bannad också.
3. Be folk lägga upp grejer åt dig i forumen.

Det du ska göra är maila tillbaka till [email protected] och ange ditt användarnamn, samt förklara varför du ska få komma tillbaka, med en bra motivering. Tänk på att det inte hjälper att skylla ifrån sig. Eftersom många, efter att de blivit bannade eller varnade, skyller på att det var deras kompis som använde personens konto/dator för att bryta mot reglerna så kan vi meddela att vi inte bryr oss om såna förklaringar. Det är ett problem mellan dig och din kompis och du kommer inte släppas tillbaka. Se till att logga ut om du inte kan lita på din kompis som ska låna din dator när du är inloggad på Whoa. Det är också ert eget ansvar att ha ett lösenord som inte är förutsägbart och att inte lämna ut det till någon. Håll reda på era lösenord och era kompisar så slipper vi problem av det här slaget.
 
Admin

2010-02-14 17:09
9 - Vad händer om jag bryter mot nån av dessa regler?
Om du gör något litet fel så kan en admin ta kontakt med dig och påpeka det och förhoppningsvis leder detta till att du inte gör om det och allt är lugnt. Gör du ett solklart regelbrott så får du en varning som registreras i vår databas. Du får även ett meddelande med en motivering. Drar du på dig ännu en varning så blir du bannad. Det innebär att du stängs av från sidan och kan inte logga in. Händer detta så ska du skicka ett e-post meddelande till [email protected] med en förklaring till ditt beteende, sen får du invänta svar från oss. Registrera ingen ny användare om du är bannad för då bannas den direkt och dina chanser att få tillbaka din ursprungliga användare blir mycket små.