I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Ska Whoa! fortsätta vara ett hiphop-forum?

Whoa Community - Allmänt om whoa

   
Producent

2010-03-15 14:06

Ska Whoa! fortsätta vara ett hiphop-forum?

Då är det kanske dags att slopa alla elektonica- och popnötter som släpper sitt skit (tyvärr ej bildligt talat ens) här konstant!

Fan, någon måste rensa upp allt i "Vår hiphop" som inte har ett skit med hiphop att göra

MPC 2500, Akai S900, Roland JV 1080 in the basement!
Boom bap lives!

2010-07-10 00:20
pfft, vem bestämmer, du? är hyphy, jerk och juke hiphop enligt dig eller inte? Är anticons grejer, clouddead? Flying lotus?
http://soundcloud.com/80scrackpolo

2010-07-10 10:25
Anticon absolut. Åtminstone deras hiphopgrejer. Inte Why? till exempel. Hyphy, jerk och juke är jag alldeles för dåligt inlyssnad på att uttala mig om egentligen men jag antar att de är subgenrer? Techno, metal, dansband, pop, disco är inte subgenrer. See the fuckin diffrence?


2010-07-10 12:41
Först vill jag påpeka att hiphoppen för det mesta varit pop. Delar av vad folk kallar "äkta" hiphop skär i öronen på mig som den smörigaste av skitpop.
Men om man bortser från det håller jag med, klart dom inte är - eurotechnon hade tex alltid rappare utan att vara rap. Fast det känns tycker jag som att man kan acceptera att man går väldigt långt åt det experimentella hållet (alla gör inte det iofs) och acceptera att det fortfarande är hiphop, men om man influeras av mer och framförallt "fel" kontemporära eller kommersiellt gångbara musikstilar så får man höra att det inte längre är hiphop. Gränsdragningen är godtycklig, och handlar mer om vad man själv tycker om influenserna än om "hiphoppens" var eller inte vara. Jag gillar inte heller dålig musik, och jag önskar att folk inte gjorde den, men att det är dåligt betyder inte att det inte är hiphop. Ideen at dra gränser på det sättet är konservativ och antingen väldigt gibbig eller väldigt barnslig.
http://soundcloud.com/80scrackpolo