I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

I-landsproblem

Övrigt - Vardagsfilosofi

   

2004-03-09 10:40

I-landsproblem

Ofta får man läsa I-landsproblem om en tråd här på whoa.
Och ofta stämmer det också, det är ett problem av mindre värde sett till världsbilden men eftersom vi inte är kapabla att direkt uppleva, genom känslor, hur ett problem i ett U-land reflekterar ens vardag så är väl våra problem berättigade?
Våra problem anses ju vara problem utefter våra värderingar och erfarenhet och utefter dom normer som samhället har, antingen indirekt eller direkt, indoktrinerat i oss och just därför är våra problem högst aktuella.
Ingen tvekan om att våra problem ofta, om inte i alla fall, är mindre viktiga sett från en uppgift att få en bättre värld med humanism tillämpad till alla.
Ett problem som för oss anses besvärande kan enligt José i Chile vara ett problem som han vill ha.
Men eftersom vi i västvärlden ofta inte får uppleva lika orättvisor som i tredje världen så kan resultatet av våra problem ge en ungefärlig känsla som hos nån i ett fattigt land, alltså att vi upplever tillvaron stressad och ångestfylld såsom José upplever sin situation.

Jag tycker vi ska kunna berätta om våra problem eller liknande utan att bli besvarade: Oh guuud vilket I-landsproblem.
För problemet eller frågan kan betyda väldigt mycket för den individen som sammanställt problemet.

Är detta ett I-lands problem?

Thats so 97
Le Life Quiet
---Input Moustache Here---