I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Recension: Chords - Looped State of Mind

Svensk Hiphop - Allmänt

   
Admin

2012-10-02 22:16

Recension: Chords - Looped State of MindHär kommer en riktigt matig recension som är väl värd sin genomläsning! Saxat från Whoa-bloggen:

Tom Samuelsson:

Först när man reflekterar över vilken resa Chords har gjort genom hiphopsoundet förstår man hans storhet. Han har gått från att göra gangstarap och rabbla flerstaviga rim över åttabarsloopar i källarutrymmen i Lund, med grupper som Down South Ballers, till att tillsammans med Breakmecanix-producenten Måns Asplund starta reggaegruppen Helt Off ute på den skånska landsbygden och uppnå kultstatus hos en hel generation svenska ungdomar, till att år 2008 släppa sitt hyllade andra soloalbum Things We Do For Things.

Nu, fyra år senare, släpper han sin tredje soloskiva Looped State of Mind. Under dessa fyra år har Chords mestadels varit i Brooklyn, och ryktet säger att han har funnit kärleken där, och kanske är det så. Klart är i alla fall redan efter första lyssningen på skivan att han är för begåvad för att stanna i Sverige, och att klimatet i Brooklyn haft en inverkan på hans sound.


För att läsa resten av Toms recension, och för att läsa vad Vessna och Ola tyckte - och för att se vilka betyg de har gett albumet - spring in på Whoa-bloggen på momangen!

Albumet släpps imorgon, onsdag 3 oktober.

Carl Only Bildt 4 Cuban Linx
http://matiasrankinen.wordpress.com
Missa inte världens bästa radioprogram Starka Personligheter.
Rappare

2013-02-09 14:02
Fetaste jävla plattan på väldigt länge. Märks att detta är hans rätta element, att han är fullbordad som artist och producent.
Keep your opinion to yourself nigga no one asked you
Admin

2013-02-09 18:16
Grym skiva. Vann Manifestpriset igår.