I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

[Veckans MP3] Critical feat. Dj Akilles - En varning

Svensk Hiphop - Audio & Video

   
Redaktionschef

2009-02-26 04:30

[Veckans MP3] Critical feat. Dj Akilles - En varning

I och med att det är torsdagmorgon så har vi lagt upp en ny svensk hiphoplåt på Whoa för gratis nedladdning. Hoppas att ni diggar den! Glöm inte heller att skriva i tråden :)

Från Whoa-bloggen:

Hur många svenska rappare har fått över 150 000 views på stora amerikanska sidor som OnSMASH.com och Worldstarhiphop.com? Inte särskilt många. Lägg därmed till att Henrik Jensen aka Critical dessutom rappar på svenska så förstår ni nog ganska snabbt att det är något speciellt över denna skånepåg.

Att Critical fick ett grymt bemötande med Takin’ Over (gästades av Craig G från det klassiska hiphopkollektivet The Juice Crew) både utomlands och i Sverige (B-rotation på ZTV, “Dagens add” på SR Metropol m.m.) var överraskande, men inte så oväntat som man skulle kunna tro. Tidigare låtar som Mina sista ord (Soul Supreme Remix), Let’s Get It On (Scandinavian Remix) och The Real Thing, skvallrade om kvalitet och artistens inställning har det aldrig varit något fel på (t.ex. sålde 2008 års EP Min egen väg 1600 exemplar utan hjälp av vare sig distribution eller skivkontrakt).

Imorgon släpps Criticals nya CD En varning hos affärer som CDON, iTunes Music Store och Bengans. En limiterad vinyl-upplaga kommer även att finnas via Coulisse eller Critical själv. Som ett smakprov på detta bjuder vi nu på titelspåret En varning, där Uppsalasonen Dj Akilles scratchar loss rejält. Produktionen står X:144 för, en producent som tidigare har jobbat med artister som MF Doom, Saigon, Joel Ortiz och Kool G Rap.

Mediaspelare och länk för nedladdning finns på Whoa-Bloggen (klicka här)

Oracle aka HipHop-Oraklet | Whoa-Crew 2000-2013|
I januari 2014 lägger vi ned Whoa. Tack för de här åren!